Kezdet és vég

Kezdet és vég

Újévi álmok

2016. január 20. - charlize

Akár egy halom hasított fa,
hever egymáson a világ,
szorítja, nyomja, összefogja
egyik dolog a másikát
s így mindenik determinált.
Csak ami nincs, annak van bokra,
csak ami lesz, az a virág,
ami van, széthull darabokra.

Álmok. Most az új kutyával és egy fekete cicával. El akart kódorogni, de én utánamentem és visszahoztam. Aztán ma, a zsír nélkül sült rántotthús :) Amit apám megevett. A valóságban a barátom szokta így ellopkodni a rántott húsokat a pultról.

Nem tudom hány ilyen ember van még a világon, akinek külön bejáratott halál-álma van. Ami egy meghatározott helyszínen, az összes halottjával - idővel bővülő tagokkal - ugyanolyan bizarr módon jön elő. Meglehetős rendszerességgel. De nem bánom, jó velük. Most már egyre ritkább, hogy rossz dolgok történjenek ezen álmokban, inkább csak megvagyunk. Mintha elutaznék valami távoli rokonokhoz, egy távoli nemlétező faluba, hogy beszélgessünk egy csésze tea mellett. De itt nem teázgatunk, hanem rántott húst készítek zsír nélkül, és halott állatokat kergetek a murvaköves utcán. A kihalt utcán ahol sosincs senki rajtunk kívül.

header_1.jpg

Szomorú lennék ha mindez csak a tudatalattim játéka lenne. A kurva tudatalattimé, aki nem akar beszélni velem. Hosszas gyakorlás után egyre több tudatos álmot hoztam létre, melyekben beszélni szerettem volna a projekcióimmal. És mit csináltak a kis genyák? A szemembe röhögtek. Agyament baromságokat válaszoltak minden kérdésemre. Nem metaforikus, elvont dolgokat, hanem olyan értelmetlen álomszerű butaságokat. 

Pedig mindenhol azt írták, hogy a tudatalatti egónk az álmokon keresztül próbál kommunikálni velünk, erre én lemegyek hozzá, és beleröhög a képembe. Elfordul és oda se bagózik. Bezzeg a halottakkal 2 naponta álmodom.

Ráadásul a tudatos álmaimat is kijátszotta. Ez mondjuk brutál ha belegondolok. Megtanult átverni a kis rohadék. 

Most újranézem a kedvenc shoujo animémet, hogy újra megérinthessen mint anno. Csak most nem leszek depis tőle :)

 

Én fölnéztem az est alól
az egek fogaskerekére -
csilló véletlen szálaiból
törvényt szőtt a mult szövőszéke
és megint fölnéztem az égre
álmaim gőzei alól
s láttam, a törvény szövedéke
mindíg fölfeslik valahol.

J.A.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kezdetesveg.blog.hu/api/trackback/id/tr138289560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nananananana · http://eztortentmavelem.blog.hu 2016.01.25. 19:39:24

először is, kafa az új dizájn. ^^

ezt a tudatos álmodást úgy irigylem mindenkitől. nekem olyan semmilyen álmok jutnak, a legtöbbször csak valami random shit. sok idő ezt megcsinálni? :D

nem lehet, hogy a nevetés az üzenet?

charlize 2016.01.26. 13:38:13

@nananananana: Tudatos álmodást nem olyan nehéz összehozni. Először is a való életben, ha valami különös dolog történik veled - mittomén egy deja vu, egy fura dolgokat beszélő csöves, egy ezer éve nem látott ismerős felbukkanása, bármi - akkor nézz rá a kezedre, forgasd is meg, vizslasd egy kicsit. Na ha ezt elég sokszor csinálod egy idő után ha álmodban is érzékeled hogy valami nem stimmel, valami fura történik - mert hát ugye álmodsz - akkor rá fogsz nézni a kezedre, és mivel ez egy álom látni fogod hogy fura a kezed. Nincs is a helyén, vagy össze vissza áll stb. És ekkor ráébredsz hogy tudatosan álmodsz :))

Na nekem ezt játszotta ki az agyam. Egy ideig működött majd szép lassan egyre tökéletesebben jelenítette meg álmaimban a kezemet, hogy már teljesen valósághű lett.

"nem lehet, hogy a nevetés az üzenet?"
Ezen asszem elgondolkodok most egy darabig.
süti beállítások módosítása